2. Indien \( 2^{L x}=9 t \) gee \( \frac{3^{x-1}+3^{x+1}}{10.6^{x}} \) in terme van \( t \)
Real Tutor Solution
Answer
Solution
Reviewed and approved by the UpStudy tutoring team
The Deep Dive
Om die uitdrukking \(\frac{3^{x-1}+3^{x+1}}{10.6^{x}}\) in terme van \(t\) te gee, begin ons met die gegewe vergelyking \(2^{Lx} = 9t\). Eerstens, los ons vir \(x\): \[ Lx = \log_2(9t) \implies x = \frac{\log_2(9t)}{L} \] Nou bereken ons \(3^{x-1}+3^{x+1}\): \[ 3^{x-1} + 3^{x+1} = \frac{3^x}{3} + 3 \cdot 3^x = \frac{1}{3}3^x + 3 \cdot 3^x = \frac{1}{3}3^x + \frac{9}{3}3^x = \frac{10}{3}3^x \] Vervolgens kan ons \(10.6^{x}\) herskryf: \[ 10.6^{x} = 10 \cdot 6^{x} \] Nou kan ons die uiteindelike breuk skryf as: \[ \frac{3^{x-1} + 3^{x+1}}{10.6^{x}} = \frac{\frac{10}{3}3^x}{10 \cdot 6^{x}} = \frac{10 \cdot 3^x}{30 \cdot 6^{x}} = \frac{1}{3} \cdot \frac{3^x}{6^x} = \frac{1}{3} \left(\frac{3}{6}\right)^x = \frac{1}{3} \cdot \left(\frac{1}{2}\right)^x \] Alhoewel ons vroeg herstel het met \(2^{Lx} = 9t\), kan ons gebruik maak van \(x = \frac{\log_2(9t)}{L}\) om \(\left( \frac{1}{2} \right)^x\) in terme van \(t\) te herskryf. En so, in terme van \(t\), kan ons dit skryf as: \[ \frac{1}{3} \cdot \left(\frac{1}{2}\right)^{\frac{\log_2(9t)}{L}} \] Dit is die finale uitdrukking van \(\frac{3^{x-1} + 3^{x+1}}{10.6^{x}}\) in terme van \(t\).